Dankdag (2019)

Overgenomen van onderstaande site.

“Wandel in vrees, gedurende de tijd van uw vreemdelingschap”
(1 Petrus 1:17, weergave DB 1545).

(…) “Een christen, als hij op de goede manier gelooft, heeft alle goederen van God en is Gods zoon, zoals we weten. Evenwel de tijd, die hij hier nog leeft, is slechts een pelgrimstocht. Want zijn geest is al in de hemel door het geloof, waardoor hij een heer is over alle dingen. Maar dáárom laat God hem nog in het vlees leven en in het lichaam op aarde wandelen, opdat hij andere mensen zal helpen en hen ook naar de hemel zal brengen.

Om deze reden zullen we alle dingen op aarde niet anders gebruiken, dan als een gast, die over het veld loopt en in een herberg komt, waar hij voor de nacht moet blijven. Hij vraagt dan alleen eten en een bed aan de herbergier. Het komt niet bij hem op om te denken dat de herberg van hem is.
Zó zullen wij ook met de tijdelijke goederen omgaan, en ons gedragen alsof ze niet van ons zijn. We mogen er wel zoveel van gebruiken als nodig is om ons lichaam te onderhouden én om met wat we over hebben, onze naaste te helpen.

Op deze manier is het christelijke leven slechts als een nachtverblijf. ‘Want wij verwachten de blijvende stad’ (vgl: Hebreeën 13:14). Dáár moeten we heen, waar de Vader is, namelijk in de hemel. Daarom zullen wij hier niet als in een droom leven, maar in vrees wandelen.”

Epistel S. Petri gepredigt und ausgelegt. Erste Bearbeitung 1523. Vgl. WA 12, 290, 20-34

Wilt u deze Luthercitaten ter kennismaking doorsturen aan uw vrienden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor het aanmelden/afmelden van deze wekelijkse citaten kunt u gebruikmaken van ons e-mailadres info@maartenluther-citaten.nl en van onze website: http://www.maartenluther.com (contact op de homepage)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.