Op weg

Uw getuigenissen heb ik voor eeuwig in erfelijk bezit genomen, want zij zijn de vreugde van mijn hart.
Psalmen 119:111

Als u dit leest zijn we onderweg. Ja, wie is er niet onderweg? We zijn allemaal onderweg. De snelwegen staan vol. Vroeger zei men, we zijn medereizigers op pad en weg naar de eeuwigheid. In die zin zijn alle mensen op weg. Voor allen die geloven in de komst van Jezus Christus op de wolken betekent onderweg zijn, op weg zijn naar een ontmoeting met de Zoon van God. Dat zal een heerlijke ontmoeting zijn. Jezus is immers in de wereld gekomen om mensen te verlossen van zonde en schuld, en van een eeuwige ondergang. Hij stierf aan het kruis om in onze plaats de dood te overwinnen. Daarvoor gaf Hij Zijn leven, om in onze plaats de straf, die wij door onze opstand tegen God verdiend hebben, te dragen. En daarom als we geloven in Jezus de Redder, mogen we verwachten dat onze levensreis een goede bestemming heeft. God belooft aan allen die Jezus liefhebben het eeuwige leven.

Maar zover is het nog niet. We zijn nog onderweg. Waarheen bent u onderweg?

U leest dit, omdat u iets gelezen hebt over een transport naar Wit-Rusland, vanuit Katwijk aan Zee. En die transport-reis is vandaag begonnen. Een bus en twee vrachtwagens vol met goederen. De Hervormde gemeente te Katwijk aan Zee heeft dit mede mogelijk gemaakt. Maar daarnaast hebben we goederen ontvangen van allerlei mensen door het hele land. Nu gaan we de lange reis maken naar de grens tussen Polen en Belarus. Daar zullen we voor de douanezaken moeten regelen en dan een deel van de goederen lossen in Kobryn en een ander deel in Vojgany. Hierover kunt u lezen op het blog.

Hier schrijf ik vanuit het perspectief wat ik hierboven beschreef. We zijn op weg naar de toekomst. Maar onderweg zijn met een transport vol hulpgoederen geeft me een goede metafoor in handen om juist dat perspectief van de eeuwigheid, de toekomst met u te delen. Zo worden we onderweg samen bemoedigt door de woorden van God. Die klinken in de Bijbel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.